Merošina

Nove osnove programa predškolskog vaspitanja u Merošini

Predškolska ustanova „Poletarac“ konstantno unapređuje program rada sa predškolskom decom, jer taj uzrast predstavlja osnov daljeg obrazovanja deteta, a predškolski period jedinstven i neponovljiv period odrastanja svakog pojedinca.

 

„Nove osnove programa predškolskog vaspitanja prepoznaju značaj predškolskog doba u razvijanju sposobnosti za učenje, kao što su samopouzdanje, istrajnost, kreativnost, otvorenost i otpornost, zbog toga naša Ustanova stalno unapređuje metode rada sa predškolcima.“, ističe direktorka Vesna Ivković.

Novi program stimuliše građenje kvalitetnih odnosa sa odraslima i vršnjacima kroz igru, istraživanje i saradnju u različitim aktivnostima, angažovanjem svih čula i celog tela. Podstiče se učenje kroz zajedničko učešće sa vršnjacima i odraslima, kroz istraživanje i igru, kao i korišćenje raznovrsnih izvora učenja, mesta i institucija u lokalnoj zajednici kao mesta učenja.

Predškolska ustanova “Poletarac”

Ovakav program ohrabruje čvršću povezanost kroz ukljičivanje roditelja i zajednički rad dece, vaspitača i roditelja, ali i uključivanje lokalne zajednice.

„Uključivanje lokalne zajednice je od izuzetnog značaja za rad sa decom predškolskog uzrasta, jer osluškujući potrebe deteta, uvažavanjem nihovog mišljenja i ideja, pa i njihovog uključivanja u sve ono što je njima važno i tičese njihovog razvoja je najbolji način da podržimo nihovu dobrobit. Naročito bih se zahvalila lokalnim radnjama koje nam pomažu u realizaciji ovog projekta, kao što su STR Jana, Auto Neša, Tamara, Rič, Mer Prom, kao i knjižari Hijeroglif i TR Agro Bel iz Tešice.“, zaključuje direktorka PU Poletarac.

Do kraja godine PU Poletarac biće bogatiji za još jedan objekat za rad sa decom jer je pri kraju izvođenje radova na novoj zgradi vrtića koja će moći da primi 80 mališana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com