Sport

Nove medalje donose i niški penjači!

Takmičari penjačkog kluba “PAEK” iz Niša osvojili su medalje na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu za penjače do 14 godina u Skoplju.

Ova sportska manifestacija održana u glavnom gradu Makedonije okupila je takmičare iz pet zemalja – Turska, Grčka, Bugarska, Srbija i zemlja domaćina.

Naši reprezenti osvojili su ukupno šest medalja, od čega su tri medalje u vlasništvu penjača niškog “PAEK”-a. Oni su u disciplini težinsko penjanje osvojili dve bronzane i jednu srebrnu medalju.

Broznom su se okitili Ilija Stanković i Darina Žikić, dok je srebrno odličje pripalo Bratislavu Simoviću.

 

Sjajne rezultate u kvalifikacionom krugu zabeležili su i Marija Ilić i Pavle Simović, takođe članovi niškog tima, ali to nije bilo dovoljno da osvoje još koju medalju. Na ovakav ishod uticali su najviše umor i nedostatak sportske sreće.

Iliceva odlicna u kvalifikacijama. Foto: PAEK Nis
U pohodu na vrh: Pavle Simovic. Foto: PAEK Nis

Pohvale na račun odlične organizacije zasluženo su išle organizacijskom timu iz Skoplja, na čelu sa Vanetom Naumovim i Vladimirom Trpovskim.

Nišlije ovih dana imaju mnogo razloga za ponos, jer gotovo da ne prođe dan a da u naš grad ne stignu medalje od nekih novih sportskih nada.

Iako se čini da je nedovoljno zastupljena među ljubiteljima sporta, o ovoj disciplini se sve češće govori u medijima, a takmičari su sve brojniji i – uspešniji! Dok je ovih mladih i ambicioznih ljudi koji, zajedno sa Stašom Gejo, redovno rade na njegovoj popularizaciji, za sportsko penjanje “nema zime”. Od njih se očekuje još mnogo medalja i trofeja.

Jer oni uvek idu do vrha!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com