Sport

Novaku medalja sa Evropskog prvenstva (VIDEO)

Na Prvenstvu Evrope za seniore u Loutraki (Grčka) od 22. do 29. novembra, jedinu medalju za Srbiju osvojio je takmičar  Kik boks kluba “Niš”, Novak Radulović, reprezentativac Srbije u kik boksu. Novak je i u konkurenciji seniora nastavio sa osvajanjem medalja na međunarodnim takmičenjima.

Radulović je ubedljivo na poene slavio protiv odličnog Slovenca Stračaneka, a u odličnoj borbi sa Vitalijem Maksymovim iz Ukrajine,  prednost je suđena Ukrajincu za jedan poen.

novak-i-srdjan-posle-pobede

U bogatoj sportskoj karijeri dvadesetogodišnjem Novaku, pored 16 zlatnih medalja sa prvenstava Srbije, ovo je sedma medalja na velikim takmičenjima. Osvajač je medalja na  juniorskim prvenstavima sveta 2012. i 2014, na juniorskom prvenstvu Evrope 2013., pobednik je i Evropskog kupa 2013. Seniorski šampion Balkana 2015. i 2016. godine. Bronzana medalja na seniorskom Prvenstvu Evrope 2016. godine.

“Napravio sam veliki uspeh za sebe, Niš i Srbiju, jer je posle dužeg vremena osvojena medalja u Full Contact-u. Posle ubedljive pobede nad Stračanekom, mnogi su mi u hali čestitali rečima da je to najbolji meč u prva dva dana takmičenja. U borbi sa reprezentativcem Ukraine nisam imao sportske sreće, jer mislim da sam većim brojem zadatih poena zaslužio finale, u koje se sa poenom prednosti plasirao protivnik”, kazao je Novak Radulović.

Klupski i reprezentativni trener, Srđan Radulović, ističe:

“Naravno da je bronzana medalja veliki uspeh sa Evropskog prvenstva, ali ne možemo biti potpuno zadovoljni jer smo u Grčku otišli po zlatnu medalju, ali za uspeh treba i dosta sreće”.

Naredna provera za takmičare Niša, biće na turniru “BALKANS BEST FIGHTERS” u hali “Čair” 24 i 25. decembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com