Društvo

Nova usluga eUprave za izdavanje Uverenja o (ne)kažnjavanju

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Кancelarijom za IT Vlade Republike Srbije, pokrenulo je novu uslugu na portalu eUprave za izdavanje Uverenja o (ne)kažnjavanju, odnosno ono će građanima ubuduće biti dostavljano na kućnu adresu.

 

 

“Imajući u vidu da trenutno nije moguće preuzimanje ovog dokumenta na šalterima MUP-a, Uverenje o (ne)kažnjavanju će građanima, koji elektronskim putem podnesu zahtev, biti dostavljeno na adresu prebivališta. Do okončanja vanrednog stanja naknada za uslugu dostavljanja neće se naplaćivati”, piše u saopštenju MUP-a.

Podnošenje zahteva na portalu eUprave omogućeno je putem elektronskog sertifikata instaliranog na ličnoj karti korisnika usluge.

U zavisnosti od svrhe za koju je potrebno Uverenje o (ne)kažnjavanju, na elektronskom servisu je potrebno platiti propisanu republičku administrativnu taksu, osim u slučajevima kada su podnosioci zahteva oslobođeni od plaćanja. Ovo plaćanje na portalu može se izvršiti svim platnim karticama (viza, master, maestro i dina karticama), elektronskim bankarstvom, kao i opštom uplatnicom, stoji u saopštenju MUP-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com