Kultura

Nova promocija knjige poezije “Početak na kraju“

Posle promocije prve knjige poezije pod nazivom „Početak na kraju“ pisac i dugogodišnji novinar gotovo svih niških televizija Milan Cvetanović, najavio je novu promociju svoje zbirke pesama i to na Sajmu knjiga u Nišu u utorak 3. decembra od 18 časova.

Autor pesama koje su podeljene u četiri poglavlja i posvećene onima koji dolaze za nama, onima koji sanjaju i vole, kao i velikim malim ljudima, nije ni slutio da će jedna knjiga poezije izazvati veliku pažnju javnosti.

“Ja sam potpuno iznenađen načinom na koji je čitalačka publika odreagovala na ovu knjigu iz dva razloga, prvi je taj što sam bio ubeđen da vrlo mali broj ljudi danas voli da čita poeziju i drugi što je zapravo objavljivanje ove knjige trebalo da bude samo jedan, da tako kažem lični čin, kako bi se od zaborava sačuvale pesme koje su pisane od rane mladosti“, kaže autor Milan Cvetanović.

Izdavačka kuća „Medivest KT“ iz Niša, jedna je od retkih koja pored uobičajenih književnih formi pruža priliku i neafirmisanim pesnicima da svoja dela prezentuju javnosti. Međutim, retki su slučajevi kada se traži knjiga više, što je slučaj sa knjigom poezije „Početak na kraju“ koja će zbog interesovanja čitalaca biti odštampna u još dodatnih 200 primeraka, a izdavač za sledeću godinu već najavljuje i drugo dopunjeno izdanje.

Knjiga će se posle sajma naći i u redovnoj prodaji knižare „Indigo“ u centru Niša, pa će svi zainteresovani ljubitelji poezije moći lako da dođu do svog primerka.

U pesmama koje čine ovu knjigu specifičnom provejava duh različitih žanrova od satire preko ljubavnih i rodoljubivih motiva, sa jasnim porukama koje su upućene svim generacijama. Kako sam autor kaže ovo je pokušaj da se u stihovima spoje emocije i osmeh na način kako su to radili velikani srpske poezije poput Mike Antića i Duška Radovića, koji su imali veliki uticaj na njegovo stvaralaštvo .

Promocija na Sajmu knjiga u Nišu je zakazana za 3. decembar u 18 časova, a posle toga autor će na štandu „Medivest KT“ potpisivati svoje knjige.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com