Društvo

Nismo na ulici da bi šetali, već da bi se zaustavila promocija nasilja

Učesnici šestog po redu protesta “Srbija protiv nasilja”, koji su se večeras okupili ispred kabineta gradonačelnice Niša su poručili da “nisu na ulici da bi šetali”, već da bi se ispunili zahtevi protesta.

Građanska aktivistkinja Danijela Vujošević pročitala je zahteve protesta i istakla da, dok se građani okupljaju na 40 stepeni Celzijusovih, partijska vojska poslušnika u narodnoj skupštini stavlja na dnevni red izmene zakona kojim će zemljište poklanjati stranim investitorima.

Ona je kazala da ti isti poslušnici u narodnoj skupštini na dnevni red stavljaju i novo zaduživanje Srbije, koje će, kako je rekla “vraćati naša deca”.

“Dok oni imaju za lične vozače, za vile, glisere, za kokain, za torbice i brushaltere od 1.000 evra, ljudi širom Srbije nemaju za lekove, za prevoz, za letovanje. Nemaju plate ni za osnovne životne potrebe”, istakla je Vujošević.

Studentkinja Milica Marković kazala je da je na protestu jer “ne želi da ode iz svoje zemlje”, kao i da se na protestu bori “za bolju budućnost svoje zemlje”.

Profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Bojan Blagojević rekao je da se u Srbiji ništa nije promenilo u poslednje četiri godine, od kada je on poslednji put govorio na jednom protestu.

“Voleo bih da mogu da vam kažem da su sada u Srbiji mediji slobodni, da REM radi svoj posao, da RTS zaista radi u korist svih građana, ali to bi bila laž”, naglasio je Marković.

On je rekao da bi laž bila kada bi kazao da je država rešila problem Savamale, da Zakon o radu štiti interese radnika, a ne stranih investitora i da je niški aerodrom vraćen gradu.

“Laž bi bila i kada bi rekao da je država počela da vodi računa o obrazovanju, da se stalo na put kupljenim diplomama, da se stalo na put partijskom zapošljavanju u školama i da su naše škole bezbedne. To bi bila najveća laž od svih”, istakao je Marković.

Nakon okupljanja i obraćanja ispred Gradske kuće, učesnici protesta organizovali su protestnu šetnju Ulicom 7. jula do Crkve svetog Luke, a potom Ulicom kralja Stefana Prvovenčanog do kružnog toka u Jagodin mali gde je skup završen posle kraće blokade saobraćaja.

Prvobitno je bilo najavljeno da će krajnja odrednica biti kružni tok kod tržnog centra “Delta planet”, ali se od toga odustalo zbog najavljenog nevremena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com