Hronika

Nišlijka povređena u eksploziji u Istanbulu

Dačić: Državljanka Srbije povređena u napadu u Istanbulu, van životne opasnosti je

U današnjem terorističkom napadu u Istanbulu ranjena jedna državljanka Srbije, Nišlijka Dragana Ristić. Ona je trenutno u bolnici i van životne opasnosti je.

 

19:48 (Beta) Novi bilans eksplozije u Turskoj: 6 mrtvih, 81 ranjenih; bombu verovatno aktivirala žena

Žena-bombaš samoubica stoji iza današnje eksplozije u Istanbulu u kojoj je najmanje šestoro ljudi poginulo a 81 je ranjeno, saopštile su turske vlasti. Navodeći najnoviji bilans žrtava, potpredsednik Turske Fuat Oktaj je u saopštio i da su dve osobe teško povređene.

“Smatramo da se radi o terorističkom napadu”, dodao je Oktajm i ukazao da se prema prvim informaciji radi o eksploziji bombi koju je aktivirala jedna žena”.

Do eksplozije je došlo u centralnoj gradskoj zoni. Prethodno se oglasio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan koji je takođe rekao da se prema prvim podacima radi o terorističkom napadu. Još niko nije preuzeo odgovornost za eksploziju u ulici Istiklal.

________________________________________________________________________________________________________________________

„U današnjoj eksploziji u Istanbulu ranjena je jedna naša državljanka. Reč je o turisti Dragani Ristić iz Niša. Ona je van životne opasnosti i nalazi se u bolnici, gde će večeras biti operisana, jer ju je geler pogodio u rame“, rekao je Dačić, a saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Ovo je informacija od naših turista koji su bili na licu mesta. Generalni konzul Ivana Pejović je u stalnom kontaktu sa našom ranjenom državljankom.

Eksplozija se dogodila u ulici Istiklal, na Taksimu. Na teren je upućen veliki broj vatrogasnih, policijskih i medicinskih timova. Radi se o ulici koja je popularna među turistima i lokalnim stanovništvom, a u njoj je niz prodavnica i restorana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com