Hronika

Nišliji optuženom za teško ubistvo umesto zatvora, lečenje

U završnici suđenja Goranu Živkoviću (53) iz Medoševaca, optuženom da je 3. oktobra 2016. godine u porodičnoj kući na svirep način ubio suprugu Jasminu Živković (48), Više tužilaštvo podnelo je predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog čuvanja i lečenja u zdravstvenoj ustanovi.

Predlog je podnet nakon što je komisija veštaka Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici utvrdili da Živković boluje od paranoidne psihize sa dominacijom patološke ljubomore usled koje je i počinio zločin, zobog čega, kako su naveli, potencijalno može biti opasan i po ljude koji su na bilo koji način povezani sa slučajem ubistva njegove supruge Jasmine.

Ženi smrskao lobanju sa 10 udaraca
Živković je da, podsetimo, u ludačkom nastupu ljubomore u cik zore 3.okotbra 2016. godine, započeo prepirku sa suprugom Jamsinom optužujući je da ima ljubavnika i da mu šalje sms poruke, nakon čega je potegao metalnu šipku i Jasmini sa desetak udaraca, dok je ležala u kevetu, bukvalno smrskao lobanju. Okrvavljenu šipku je potom bacio u septičku jamu u dvorištu i fingirao razbojnički napad razbacujući stvari po kući i udarajući glavom u okvir od vrata, al i je Živković sutradan priveden, nakon što je u septičkoj jami pronađena krvava metalna šipka sa njegovim tragovima.

Sa izrečenom merom obaveznog psihijatrijskog čuvanja i lečenja, saglasan je bio i Živkovićev advokat Miroslav Ristić koji je zatražio da ona bude vremenski ograničena da bi posle određenog vremena on mogao da se leči sa slobode.

Na taj njegov zahtev negodovali su roditelji pokojne, što je podstaklo optuženog da započne verbalnu prepirku sa njima tvrdeći i dalje da je Jasmina imala ljubavnika, nakon čega je sudija Milica Grujić naredila stražarima da ga izvedu iz sudnice.

Izricanje presude Živkoviću zakazano je za 7. mart ove godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com