Kultura

Nišlije se poklonile legendama Čaira: Na premijeri u prepunom Cineplexx-u puno emocija i sećanja

Na bioskopskoj premijeri dugometražnog – dokumentarnog filma „Legende Čaira“ producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića u Cineplexx-u desila se prava plima emocija i sećanja bivših fudbalera gradskog kluba dok su sa porodicama i prijateljima gledali najnovije ostvarenje City Grupe.

U publici unuci, deca i rodbina glavnih aktera filma, nekada “junaka” Čaira, danas sredovečne gospode koji su uz zagrljaj sa bivšim kolegama, saradnicima rado govorili o minulim vremenima i još jednom potvrdili da su prave LEGENDE ČAIRA.

Sala bioskopa Cineplexx bila je ispunjena do poslednjeg mesta, pored fudbalera i njihovih porodica u sali su se našle Nišlije koje vole gradski klub i rado se sećaju najznačajnijih godina Reala sa Nišave.

Premijeri je prisustvovalo i rukovodstvo Fudbalskog kluba Radnički koji su na ovaj način iskazali poštovanje prema legendarnim fudbalerima.

Premijera filma Legende Čaira u Cineplexx-u; Foto: Nenad Petrović

Real sa Nišave ove godine proslavlja čitav vek od osnivanja. Ideju za film imao je producent Oliver Paunović i kasnije uz reditelja Vladimira Ristića sve sproveo u delo. Film „Legende Čaira“ prikazuje najznačajnije godine  kluba od kojeg je Evropa strepela i saznala „Kude je taj Niš“.

„Ovim filmom čuvamo legende od zaborava. Puno toga su ovi ljudi dali niškom sportu ali i gradu doneli puno radosti, zato pokolenja moraju da znaju za njih. Ta borba za pobedu i klub je bila prava ljubav prema sportu ostalo je sve posle toga istorija. Puno mi je srce što smo ovim filmom pokazali još jednom našem gradskom klubu koliko ga volimo i to je naš poklon za godišnjicu“, rekao je Paunović.

Predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković i producent Paunović poklonili su fublalerima zlatnike Konstantina kao sećanje na premijeru i dar za učešće u filmu.

Na Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru ovaj film predpremijerno je dobio nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film. Ovim proglašenjem je selektovan za prikazivanje na prestižnom festivalu sportskog filma koji se održava novembra u Milanu. 

Nakon premijere dokumentarni film “Legende Čaira” biće na redovnom repertoaru bioskopa Cineplexx.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com