Društvo

Nišlije sa Željkom Samardžićem u najluđoj noći

Sve je spremno za doček Nove godine na Trgu kralja Milana u Nišu. Nastupom Željka Samardžića Niš nastavlja tradiciju dočeka pod otvorenim nebom započetu pre 22 godine.

Nekoliko muzičkih nastupa, ulica umetnosti i darivanja i velika fešta na centralnom trgu, obeležja su planiranog programa, za šta je iz budžetskih rezervi izdvojeno 12,5 miliona dinara u bruto iznosu.

Program koji se planira poslednjeg dana u ovoj godini jeste novina za Niš, ali je praksa u gotovo svim gradovima Evrope.

Program će biti realizovan na tri bine gde će biti muzike svih žanrova. Na Trgu Republike će između 10 i 13 sati svoj program imati nekoliko di džejeva. Bina kod Kalče biće aktivirana već od podneva kada će nastupiti bend En Passant, nakon njih će nastupiti Penthouseband, a između 15 i 17 časova grupa Kerber. Treća bina biće na centralnom trgu gde će od 23 sata nastupiti Željko Samardžić, čiji će program, kako se planira, trajati do jedan sat iza ponoći. Koncert će biti pauziran u ponoć na desetak minuta koliko je predviđeno da traje vatromet“, istakao je Savić.

Za sve građane koji će doček provesti na trgu biće obezbeđeni besplatni topli napici.

Služiće se čaj i grejano vino i to ćemo najverovatnije realizovati u saradnji sa vojskom, jer želimo da izbegnemo svaki rizik koji je u takvim situacijama vrlo moguć“, naveo je Savić.

Prema najavama niških hotelijera za doček Nove godine očekuje se dolazak brojnih turista iz bivših jugoslovenskih republika, pre svega Republike Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i tradicionalno iz Bugarske.

Celodnevni novogodišnji program 31. decembra, usloviće i izmenu saobraćaja u pojedinim centralnim ulicama. Do završetka dnevnog programa, ulica Nikole Pašića biće zatvorena za saobraćaj od raskrsnice sa ulicom Pop Luke Lazarevića, do raskrsnice sa ulicom Aleksandra Nenadovića. Po završetku programa, saobraćaj ulicom Nikole Pašića će biti normalizovan. U ulici Milojka Lešjanina saobraćaj će biti obustavljen posle 20 časova.’

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com