Društvo

Nišlije pomažu niškom porodlištu

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Niš dobila je novu donaciju. Nekoliko niških privrednika koji su želeli da ostanu anonimni, darivali su niškoj ginekologiji dvadeset ormara koji će biti na raspolaganju pacijentkinjama za vreme boravka na klinici.

„Svi građani vide da se posle mnogo godina, konstantno ulaže u niško porodilište i u Klinički centar uopšte, ali mi kao Nišlije smatramo da uvek može bolje i zato smo i odlučili da pomognemo na način na koji je moguće da građani pomognu i da se pridružimo tom ulaganju i države i rukovodsatva UKC u ovu kliniku“, kažu donatori.

Rukovodilac Klinike za ginekologiju i akušerstvo docent dr Dejan Mitić naglašava da je prvi cilj rukovodstva UKC Niš i rukovodstva Klinike za ginekologiju, da pored adekvatne zdravstvene nege obezbedi i što bolje uslove za pacijentkinje. U prvom redu to su trudnice, ali i sve ostale pacijentkinje koje očekuju neki vid lečenja ili dijagnostike.

„Naš prioritet je obezbeđivanje uslova koji su dostojni čoveka. Da se žena koja dođe kod nas na kliniku oseti prijatno i da oseti da o njoj neko brine. Uslovi u kojima žene borave, a nekada je taj period boravka i duži od sedam dana, moraju da budu bolji. U tom smislu, ova donacija je jedna fantastična prilika da promenimo nešto na bolje. Pored toga što će žene imati dovoljno prostora za svoje lične stvari, u sobama će biti olakšano i održavanje higijene“, ističe docent dr Dejan Mitić.

Sugrađani koji su donirali ovaj nameštaj klinici, kažu da je ovo tek početak njihove saradnje sa niškim UKC . U razgovoru sa predstavnicima klinike obećali su da će u narednom periodu prikupiti sredstva za nabavku bar jednog KTG aparata s obzirom na to da su oni u većem broju uvek potrebni klinici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com