Društvo

Nišlije „pešice“ protestovale protiv poskupljenja goriva

Nišlije nisu danas u Proseku, kao prethodna dva dana, blokirale magistralni put Niš-Pirot zbog poskupljenja goriva, ali su na kratko usporile saobraćaj prelaženjem kolovoza na pešačkom prelazu.

Blokada je izostala pošto se pozivu za protest odazvalo mnogo manje vozača nego prethodnih dana, a razlog je verovatno veliki broj policajaca koji su obezbeđivali put u Proseku i i najave da će prekršajne prijave biti podnete protiv svih koji učestvuju u blokadi.

Vozači su svoje nezadovoljstvo poskupljenjem goriva ipak uspeli da iskažu i to prelaženjem kolovoza, a mirno su jedan sat protestovali pored puta. Nišlije su poručile da se ne radi o političkom skupu, već o građanskom protestu koji se organizuje protiv „eksploatacije“ naroda visokim cenama benzina.

Oni su kazali da nikakvih incidenata nije bilo tokom blokade za vikend i da su pojedini mediji pogrešnu sliku preneli iz Proseka. Rečeno je da su učesnici blokade juče propustili sva vozila sa decom i vozila hitne pomoći.

Policija je ovoga puta legitimisala jedan broj učesnika protesta. Pored većeg broja policijaca u Proseku je bio u pripravnosti i „pauk“ JKP „Parking servis“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com