Društvo

Nišlije najavile protest protiv “Oka sokolovog”

Gradjani Niša koji su nezadovoljni time kako funkcioniše sistem za kontrolu parkiranja i zauzstavljanja “Oko sokolovo” najavili su za sutra u 18,00 časova protest ispred Gradske kuće.

Poziv za protest deli se putem društvenim mrežama, a u pozivu se navodi da će od rukovodstva grada biti zatraženo da se u Nišu vozači kažnjavaju tek nakon što se obezbedi dovoljan broj parking mesta, jer, kako navode, u gradu ima 3.500 mesta za parkiranje, a 80.000 registrovanih vozila.

U pozivu za protest se takodje navodi da “Oko sokolovo” ne bi trebalo da kažnjava vozače koji stanu kolima ispred svoje kuće, dvorišta ili garaže, kao i da se ne plaća parkiranje koje traje kraće od pet minuta. Jedan je od zahteva je i da se reši problem koji imaju preduzetnici, pošto se sada kažnjavaju kada parkiraju ili zaustave vozilo ispred svojih lokala zbog dostavljanja robe.

Dva vozila sa sistemom “Oko sokolovo” kontrolišu i kažnjavaju učesnike u saobraćaju od avgusta, dok je tokom jula bio period probnog rada. Prema podacima Komunalne milicije u avgustu je “Oko sokolovo” evidentiralo bezmalo 3.000 prekršaja. Najčešći prekršaji vozača su parkiranje na trotaoru, na prilazima kućama i stambenim zgradama, na zelenim površinama i na odstojanju manjem od šest metara od raskrsnice. Obaveštenja o prekršaju stižu preko pošte na kućne adrese vozača. Rok za plaćanje je osam dana i u tom slučaju kazna je 2.500 dinara, a nakon isteka roka 5.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ако за нешто треба похвалити носиоце власти у Нишу је свакако набавка “Ока соколовог” . Они који су против морају да схвате да живот у граду подразумева поштовање одређених правила . Град није ливада .
    Доносиоци одлука морају да обезбеде већи број паркинг места . Свакако да те активности треба да спроводе у договору са грађанима !
    Грађани треба да преузму одговорност за развој своје локалне заједнице !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com