Društvo

Nišlije najavile na keju protest „Vi sečete, mi sadimo!“

Građani Niša koji se protive seči stabala na keju pored Nišave zbog izgradnje dalekovoda najavili su da će sutra 3. decembra organizovati protest „Vi sečete, mi sadimo!“ i tom prilikom posaditi drvo, kao simbol borbe za očuvanje keja kao zelene oaze grada.

Građani okupljeni u neformalnoj grupi „Sačuvajmo kej“ pozvali su Nišlije da na protest ponesu crteže i slike na temu „Moj kej je okeeej“ kako bi organizovali izložbu na mestu gde Elektromreža Srbije namerava da poseče stabla zbog izgradnje dalekovoda. Građani Niša protestovali su protekle dve subote zbog radova na keju i od nadleženih zatražili da „kej ostane kej“, odnosno parkovska povšina.

Foto: B. Lj.

Milan Savić je na na prvom održanom protestu podsetio da je u tom delu grada posečen dvored sa platanima da bi bio izgrađen tržni centar „Delta planet“.

„Plašimo se da radovi koji su započeli na keju ne predstavljaju uvod u izgradnju novog stambenog naselja. Ne želimo da ovde nikne „Niš na vodi““, istakao je Krstić Elektromreža Srbije (EMS) saopštila je da ima dozvolu niškog Javnog komunalnog preduzeća „Mediana“ za seču rastinja i raskopavanje zelene površine na nišavskom keju.

Prema navodima nadležnih u tom preduzeću radovi na iskopavanju javne površine i seči drveća izvode se u svemu u skladu sa izdatom saglasnošću, u predviđenom obimu, svedenom na najneophodniji minimum.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com