Hronika

Nišlije koje su lekara držale kao roba dobile po 11 godina zatvora

Viši sud u Nišu osudio je danas Nebojšu Nikolova (46) iz Niša na 11 godina zatvora, a istu kaznu dobila je i njegova nevenčana supruga Dragana Petrović (32) jer su dve godine držali u ropskom položaju uglednog niškog lekara Jozefa G.

Kako je tvrdilo Više javno tužilaštvo lekar je od marta 2019. do hapšenja 2021. godine bio pod njihovom kontrolom, napustio je svoju porodicu, boravio je u hodniku i ispred njegove zgrade, a spavao u kolima samo kada mu to dozvole. Porodicu je posećivao samo po njihovom odobrenju čak i kada su održavana porodična slavlja.

Sav novac koji bi dobijao od penzije i rada u privatnoj klinici su mu uzimali i primoravali da brine o njihovom zdravlju. U ropskom položaju su ga držali preteći da će nauditi njemu i njegovoj porodici, govoreći da će ih pobiti, da će ćerke posećivati na groblju, da će im baciti bombu.

Miroslav Ristić, branilac Nikolova istakao je da krivica njegovog klijenta nije dokazana jer je falio krunski iskaz koji bi ga teretio, izjava navodno oštećenog.

Nikolov je tokom izlaganja tvrdio da Glasnovića tokom 26 godina koliko se znaju nije ni takao, uprkos što su na sudu emitovani snimci na kojima se čuje kako lekar vrišti i moli, udarci i Nebojšine pretnje.

Dragana Petrović je takođe odbacila odgovornost za zlostavljanje Glasnovića, ponavljala je da mu je kuvala i primala ga u kuću. Objašnjavajući užasne pretnje koje je policija snimila, govorila je da ih je izrekla u afektu strahujući za Nebojšino zdravlje jer je smatrala da ga Glasnović ne leči adekvatno. Insistirala je da bude puštena iz pritvora jer, kako je istakla, više ni psihički ni fizički ne može da ga podnese.

Više javno tužilaštvo tražilo je kaznu od 12 godina zatvora za oboje, ističući da nema olakšavajućih okolnosti na strani optuženih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. A zašto niko ne piše o švercerima pasa koji pod okriljem zaštite životinja peru pare u milionskim iznosima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com