Društvo

Nišlije duguju milijardu i po za komunalije

Ukupna dugovanja građana Niša za troškove grejanja, vode, odvoz smeća i održavanja stambenih objekata iznose više od milijardu i po dinara, kaže za Niške Vesti direktorka JKP „Objedinjena naplata“, Jelena Stojanović.

Kako je istakla, ovo preduzeće utužuje neredovne neplatiše, a trenutno sudskim putem pokušava da naplati dug od oko 750 miliona dinara, dok je 4.000 predmeta prebačeno sudskim izvršiteljima.

„Na mesečnom nivou fakturišemo oko 102.000 računa i najveći broj Nišlija ih uredno plaća. Međutim, oko 8.000 uglavnom istih građana Niša su neredovne platiše“, kaže Stojanovićeva.

Ovo preduzeće godinama omogućava građanima da sklope ugovore o reporgramu – isplate komunlanih računa na 24 rate, stim da su socijalno ugroženi građani mogli dugovanja da plate u 60 mesečnih rata.

„Sklapanje ugovora na 60 mesečnih rata više ne postoji, a na osnovu ranije zaključenih ugovora socijalno ugrožene Nišlije duguju oko 70 miliona dinara. Ipak, građani i dalje mogu da sklope ugovore na 24 mesečne rate, a zaostala dugovanja trenutno iznose 360 miliona dinara“, kažu u JKP „Objedinjena naplata“.

Zajedno sa utuženim dugovanjima i takozvanim “redovnim dugovanjima” od 350 miliona dinara, ukupan iznos neplaćenih komunlanih računa su oko milijardu i po dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com