Virus KoronaZdravlje

Nišlija zbog gojaznosti nije prebačen u kovid bolnicu. Muškarca teškog 250 kilograma nisu mogli da iznesu ni vatrogasci

Ekipa niške Hitne pomoći bila je juče primorana da zatraži asistenciju vatrogasaca za transport pacijenta obolelog od kovida, a razlog je to što se radilo o čoveku teškom oko 250 kilograma.

Muškarac čije se stanje zbog bolesti proteklih dana pogoršalo, medjutim, nije juče prebačen na bolničko lečenje jer zbog debljine ekipa Hitne pomoći i vatrogasci nisu mogli da ga iznesu iz sobe.

“Vatrogasci i bolničari su na različite načine pokušali da iznesu čoveka, ali nisu uspeli, a postojala je i sumnja da neće uspeti da ga smete u vozilo Hitne pomoći. Probali su najpre da ga na nosilima iznesu, ali nisu uspeli. Onda su uzeli šatorsko krilo, ali ni tako nisu uspeli”, izjavio je sagovornik upoznat sa tim slučajem.

On je kazao da je lekar procenio da oboleli nije životno ugrožen tako da nije bilo nužno da se sruši deo zida da bi ga prebacili na bolničko lečenje.

Lekar Hitne pomoći prepisao je terapiju muškarcu i lečiće se kod kuće, uz svakodnevne obilaske zdravstvenih ekipa.

Pripadnici vatrogasne jedinice u više navrata su u proteklom periodu pomagali u transportu još jednog Nišlije koga zbog gojaznosti ekipa Hitne pomoći ne može sama da zbrine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com