Društvo

Nišlija u Sloveniji na stručnom skupu

Mladen Mitrović, Nišlija, inače student doktorskih studija na Univerzitetu na Primorskom, bio je deo programa “Blended Intensive Programme Kras 2024”, koji je bio organizovan od strane Fakulteta za turističke studije – Turistica, Univerziteta na Primorskom, Slovenija,

Nišlija je deo kombinovanog intenzivnog programa održanog u Miren Krasu.

 Ovaj program nije bio samo običan akademski događaj, već pravo putovanje kroz svet turizma, održivog razvoja i preduzetništva, posebno fokusirano na izazove koji se javljaju u ruralnim područjima. Lokacija na kojoj se odvijao program, Temnica na Krasu, pružila nam je inspirativno okruženje koje je dodatno obogatilo naše iskustvo” ,ističe Mladen Mitrović, Nišlija, inače student doktorskih studija na Univerzitetu Primorska.

On dodaje i da je program bio posebno koncipiran: Program je bio dinamičan i raznovrstan, obuhvatajući predavanja na teme poput održivog razvoja, inovacija, preduzetništva, u kontekstu turizma. Ali ono što je posebno bilo dragoceno jeste što smo svoje teorijsko znanje mogli da primenimo na terenu. Posete lokalnim turističkim destinacijama i interakcija sa lokalnom zajednicom omogućile su nam da steknemo praktično iskustvo i da dublje razumemo kompleksnost izazova sa kojima se ruralna područja suočavaju.”

Mladen ističe svoju zahvlanost i mentor profesoru Dejanu Križaju i njegovom timu.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com