Sport

Nišlija PRVAK SVETA u kikboksu

Kikbokser Jovan Stevanović, takmičar KBK „Konstantin“ prekidom u drugoj rundi pobedio Poljaka i osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u kikboksu, koje se održava u Mađarskoj.

„Prekidom u drugoj rundi Jovan je postao prvak sveta. Nišlije su danas ponosne na ovog momka koji je pobedio jakok takmičara Utkala Norberta iz Poljske“, rekao je za Niške Vesti, trener i član stručnog tima kikboks reprezentacije Srbije Milan Cvetković.

Šesnaestogodišnji Jovan je jedan od 30 boraca u reprezentaciji i ove godine ne zna za poraz.

Srbija sa poslednjeg svetskog prvenstva u Italiji 2022. godine, brani ekipno 1. mesto u ringu, (K1, 7 zlata) i (low kick 7 zlata), i sa rekordnih 14 zlatnih medalja, 4 srebrne i 7 bronzanih, Srbija je zauzela ekipno 1. mesto na Prvenstvu sveta.

Jovan je osvojio skoro sve bitnije turnire i takmičenja na Blakanu i u Evropi ali je pravi izazov upravo pred njih, najbolja provera koliko zaista može ovaj mladi niški borac, a to je naravno Svetsko prvenstvo u Budimpešti koje se upravo održava sa više od 3000 takmičara iz svih zemalja sveta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com