Društvo

Nišlija ponovo na čelu Lovačkog Saveza Srbije

Na održanim izborima Lovačkog Saveza Srbije u starom zdanju Narodne skupštine u Beogradu ponovo je za predsednika saveza izabran Bratislav Ćirković iz Niša, njemu je ovo drugi mandat.

Ćirković je na čelu saveza od oktobra 2018. godine i za vreme njegovog prvog mandata urađeno je puno toga što je doprinelo razvoju lovstva u celoj Srbiji. Tu spada uređenje brojnih lovišta i očuvanje pojedinih ugroženih vrsta životinja, jer malo ljudi zna da se upravo lovci puno brinu o opstanku pojedinih vrsta koje odumiru, te se oni prehranom na lovištima staraju o njima.

Bratislav Ćirković iz Niša, diplomirani je ekonomista, dugogodišnji predsednik Lovačkog udruženja “Niš” i jedan od inicijatora i osnivača Lovačkog saveza Jugoistočne Srbije, sa sedištem u Nišu.

Izbornom skupštinom u Beogradu, gde je reizabran Ćirković predsedavao je najstariji delegat Dragomir Mitić LU „Lužnica“ Babušnica, zajedno sa dva najmlađa delegata Petrom Zlatanovićem LU „Mirko Lavadinović“ Šumarski fakultet UB i Aleksandrom Miljkovićem LU „Veterinar“ fakultet veterinarske medicine UB.

Na samoj sednici glasalo je 153 delegata od ukupno 157. Kandidati za predsednika su se predstavili delegatima i izneli svoje predloge programa rada za naredni period. Nakon glasanja izborna komisija utvrdila je da je ponovo izabran predsednik Lovačkog Saveza Srbije, Nišlija Bratislav Ćirković, njegov zamenik predsednika LSS – Aleksandar Stanojević, predsednik Skupštine LSS- Dragoslav Milutinović- LU „Kruševac“ Kruševac a zamenik predsednika Skupštine LSS- Nebojša Jović– LU „Vranje“ Kruševac.

Izabrani su članovi Upravnog i Nadzornog odbora, detaljan spisak možete pogledati na sajtu LSS. Predsednici pokrajinskih i regionalnih saveza, koji imaju više od 10000 članova, su po automatizmu članovi UO LSS, Tomislav Radosavljević LSCS, Zoran Aleksić LSJIS, Željko Sušwc LSV i Ilija Elezović LSKiM.

Izborna skupština Lovačkog Saveza Srbije; Foto: Lovački Savez Srbije

Lovački Savez Srbije beleži ove godine 126 godina od osnivanja, a danas ovaj savez broji 85.000 lovaca iz čitave Srbije.

Lovački Savez Srbije osnovan je 13. oktobra 1896. godine na zboru lovaca u selu Brzanu kod Lapova, u privatnom lovištu kralja Milana Obrenovića koji je izabran za počasnog predsednika udruženja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com