Društvo

Nišlija pobedio u partiji najpopularnije online igre današnjice

Andrija Krstić, dvadesetdevetogodišnji Nišlija, osvojio je rundu u partiji najpopularnije online igre današnjice na Steamu – PlayerUnknown’s Battlegrounds. PUBG je apsolutna senzacija i aktuelni fenomen u oblasti esports igara u kome se milioni igrača takmiče jedan protiv drugog.

Andrija objašnjava za Niške Vesti da je cilj igre ostati poslednji na mapi, nešto slično kao u serijalu filmova Hunger Games recimo.

“Osvajanje partije predstavlja ogroman uspeh bilo kog igrača na svetu i stavlja Srbiju na mapu zemalja čiji su gejmeri uspeli da izađu kao pobednici u nekoj od partija PUBG-a”, ponosno ističe naš sugrađanin.

Objašnjava da pošto se igrači loguju preko Steam servisa, moguće je pratiti IP igrača do adrese prebivališta.

“Pobednik kao nagradu dobija poene za koje može kupovati kozmetičke item-e u igri ili iste moze pretvoriti u novac”, dodaje.

Andrija kaže da pored kompjutera provodi gotovo čcitav dan, što na poslu što kod kuće, jer radi kao programer u jednoj programerskoj firmi u Nišu.

“PUBG igram još od njegovog Early Accessa na Steamu od decembra 2016. godine. Za pobedu mi je bilo potrebno mnogo truda, znanja ali i sreće. Pomenuo bih da nisam imao dovoljno uslova (finansijske prirode) da nabavim neku jaču grafičku kartu na kojoj bih ovo mogao da igram bez štucanja u većim rezolucijama”, iskren je naš sagovornik.

O popularnosti ove igre svedoči i činjenica da u svakom trenutku ovu igru aktivno igra online nekih tri miliona igrača, a Andrija je pobedom srpsku gejming scenu upisao kao aktivnu na PUBG serverima.

“Zvanično sam prvi igrač iz Srbije koji je ovo uspeo da uradi”, ponosno završava razgovor naš sugrađanin.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com