Društvo

Nišlija osvojio Japance: Njegov film najbolji je na Japanskom filmskom festivalu

U konkurenciji VR filmova iz čitavog sveta, “Oneiro”, animirani film u virtuelnoj realnosti režisera Miloša Tasića iz Niša proglašen je za najbolji na ovog meseca održanom „Japanskom međunarodnom filmskom festivalu” (Japan International Film Festival) Tasić je za naš portal rekao da je njegov film bio jedini srpski predstavnik na festivalu u Japanu.

„Ovo je treća nagrada koju je „Oneiro“ osvojio od kada je krenulo njegovo prikazivanje. Pre Japana dobio je nagradu za najboji film u virtuealnoj realnosti na festivalu u Rimu (Castle Film & Media Awards) i posebno priznanje žirija na festivalu u Atini (Athens International Monthly Art Film Festival). Do kraja godine priliku da ga pogleda imaće publika na još pedesetak filmskih festivala u čitavom svetu”, izjavio je Tasić.

On je kazao da film satirično predstavlja komunikaciju programa veštačke inteligencije sa ljudima, iz perspektive programa veštačke inteligije, a Niške Vesti su još novembra prošle godine pisale o filmu.

Film nam, dodao je Tasić, daje uvid u to kako program veštačke inteligencije doživljava ljude i bavi se ljudskom prirodom kroz crni humor.

Film: Oneiro

Prema njegoim rečima “Oneiro” je primarno namenjen uređajima za virtuelnu realnost čime se gledalac postavlja direktno u okruženje filma od 360 stepeni, što daje potpuni osećaj imersije koji nije prisutan u tradicionalnim 2D filmovima.

Tasić je na diplomirao Fakultetu umentnosti u Nišu na odseku za grafički dizajn, a master studije završio na Fakultetu dramskih umetnosti, na odseku za filmsku i televizijsku produkciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com