Društvo

Nišlija Miloš Aranđelović u svojoj kolekciji ima preko tri hiljade ploča

Nišlija Miloš Aranđelović u svojoj privatnoj kolekciji ima preko tri hiljade ploča, kako kaže, ploče je počeo da skuplja onda kada su one prestale da se proizvode.

“Počeo sam da skupljam ploče u nezgodno vreme, onda kada su se pojavile kasete, bilo je teško doći do ploča. Uglavnom sam do ploča dolazio na putovanjima u inostranstvu. U to vreme nije ni bilo sajtova gde se ljudi oglašavaju i prodaju ploče, sada je već mnogo lakše”, rekao je Aranđelović.

Kako je dodao, on sluša svu vrstu muzike osim narodne muzike, tehno i rep muzike pa se tako u njegovoj kolekciji mogu naći svi drugi muzički žandrovi.

“Ne bih mogao da izdvojim nijednu ploču koja bi mi bila najdraža, ima tu dosta vrednih stvari ali ja nisam prodavac , ne pokušavam da zaradim na tome, meni je jednako draga i ploča čija je vrednost 100 dinara kao i one koje imaju mnogo višu vrednost na tržištu”, kazao je Aranđelović.

On smatra, da su ploče morale da se vrate i da na zapadu nikada nisu ni odlazile sa tržišta.

“Ploče su jedini način da muzičari zarade novac. Sada deca skidaju muziku sa interneta. Generacije koje su kupovale diskove više to ne rade, ali kolekcionari ploča i ljubitelji muzike će uvek kupovati ploče”, rekao je Aranđelović.

Muziku, kaže, i on sluša na internetu, ali kada mu se dopadne neki novi album onda uvek kupi ploču.

“Jednostavno tu razliku mogu da razumeju ljubitelji muzike, kada držite omot ploče u ruci, dok muzika ide na gramofonu je neuporedivo bolji užitak od nekog digitalnog zvuka”, rekao je Aranđelović.

Kada je dobio sina i njemu je dao mali gramofon i neke od njegovih ploča.

“I sinu često kupujem ploče, njemu je sve to interesantno, on odrasta uz muziku koja se kod nas u kući čuje stalno i već ima neke svoje ploče”, kazao je Aranđelović.

Svoju kolekciju planira da obogaćuje i novim izdanjima, ali i nekim starim koje tek treba da pronađe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com