Sport

Niškim karatistima iz Elida dve medalje na državnom prvenstu

Na seniorskom prvenstvu Srbije koje je održano 27. juna u Čačku seniorska ekipa Karate kluba Elid iz Niša osvojila je srebrnu medalju. U timu se nalaze Stanković Andrija, Ristić Dimitrije i Rajković Lazar. Stanković Andrija je na istom takmičenju osvojio  bronzanu medalju u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji.

 

 

“Naši takmičari su u jako teškim uslovima postigli odličan rezultat i još kednom su pokazali da ne postoje prepreke koje su za njih nerešive i koje ne mogu da savladaju”, kažu u Karate klubu Elid.

Andrija Stanković, najuspešniji niški karatista, je zadovoljan srebrnom medaljom u ekipnom, ali i bronzanom u pojedinačnoj konkurenciji. Kaže da je ovo prvo takmičenje koje je i najvažnije u njegovom sportu koje se održalo posle duže pauze, pa su i razultati u skladu sa tim. Dodaje da se već na sledećem nada boljem uspehu u sjajnijoj medalji, ali i da je državna medalja u ovim uslovima veliki uspeh za njega.

“Takmičenje je, generalno, bilo slabije u odnosu na ranija takmičenja ovog ranga, ali što se tiče seniorske kategorije bili smo gotovo u punom sastavu”, kaže Andrija. “U vreme vanrednih mera nismo mogli da vežbamo, osim pojedinačno i kod svojih kuća kako bi smo ostali u kondiciji. Tek nakon ukidanja vanrednog stanja vratili smo se u sale i imali smo nekih mesec i po dana da se pripremimo za takmičenje što, u neku ruku, nije bilo dovoljno kada se ima u vidu vreme koje smo proveli bez treninga i takmičenja”, kaže Andrija koji je i pored svih ovih nevolja uspeo da osviji dve medelja, u ekipnom i pojedinačnom takmičenju.

Dodaje da niko nije bio na vrhuncu zadataka, ali su se svi snašli na neki način da pokažu šta znaju i mogu.

Foto: Karate klub Elid

“Takmičenje  je održano uz postovanje svih mera koje su propisana zbog epidemije korone. U Sali nije bilo publike, niko nije mogao da se nađe na mestu takmičenja, a da nije član neke ekipe, svi su bili pod maskama pa i takmičari koji su ih skidali samo kada su izlazili na borilište. Dezonfekcija je rađena redovno i svi smo bili maksimalno zaštićeni”.

Ovo nam je prvo i najbitnije takmičenje u godini, a već sledeće nedelje nas očekuju borbe za Kup Srbije u Beočini kod Novog Sada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com