Politika

Niški odbornici odlučili! Manji porez naredne godine

Grad Niš će od prvog dana naredne godine biti podeljen na 11 zona po kojima će se obračunavati porez na imovinu. Odlukom niških odbornika na predlog Gradskog veća ispravljena je ovogodišnja “namera” kada su vlasnici niških njiva morali da plate visok porez kao da je u pitanju građevinsko zemljište a ne obična njiva.

Nova odluka će smanjiti porez više puta svim vlasnicima poljoprivrednog i građevinskog zemljišta u prigradskim i seoskim naseljima. Porez u gradskim zonama koje pokriva šest zona u 2018. godini biće skoro ista kao do sada.

“Kasne rešenja Nišlijama i ne znamo da li će da im se obračuna kamata na to što nisu još platili, a nisu dobili rešenja. Imamo u gradu 40 hiljada nelegalizovanih objekata, povukli ste 20 ljudi da odrade taj posao a ništa niste uradili. Porez na imovuinu od 2013. godine je povećan do 300%”, rekao je za govornicom Miodrag Stanković ispred Demokratske stranke.

“Ovo je primer kako diskutuje neko ko nema pojma o porezu. Ovo je nedopustivo da se manipuliše podacima i stiču politički poeni, jer nije tačno da je porez povećan već je smanjen. Kažite šta je to što smo uradili protivzakonito i koja je to odluka kojiom smo povećali porez? Da li imate primedbi na cenu i bilo koju procedure? U svim gradovima je poreska stopa veća nego u Nišu”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović žustro odgovarajući odborniku Demokratske stranke.

Neće biti obračuna kamate na zakasnela poreska rešenja, dodao je Bulatović.

“Nema obračuna kamate, a svi oni koji su platili uvećan porez, biće im uvažene uplate”, rekao je on.

U nastavku zasedanja polemisalo se o radu i dobiti JKP “Medijana” uz nabrajanje i drugih niških javnih preduzeća, ko je koliko od dobiti preduzeća uplatio u budžet grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com