Sport

Niški košarkaši u kolicima zabeležili prvu ligašku pobedu

Košarkaši u kolicima KKK „Nais” su tokom proteklog vikenda nastavili sa takmičenjem u Prvoj ligi Srbije (PLS). U subotu je održan drugi turnir PLS-a u Bijeljini, a Naisovci su zabeležili prvu pobedu, savladavši aktuelnog vicešampiona države KKK “Dunav” rezultatom 37:36!

Na turniru u Bijeljini su učestvovale sledeće ekipe: šampion KKK „Singidunum” – Beograd, vicešampion KKK „Dunav” – Apatin, KKK „Nais” – Niš i domaćin KKK „Bijeljina” – Bijeljina.

KKK „Nais” je igrao protiv iskusnijih i favorizovanih ekipa – KKK „Bijeljina”, od koje su poraženi u prvoj utakmici rezultatom 43:28 i KKK „Dunav”.

Foto: KKK Nais

Treći skakač PLS-a, reprezentativac Aleksandar Dinić, nije krio oduševljenje rezultatskim uspehom KKK „Nais” u Bijeljini.

„Turnir u Bijeljini, kako i celokupno učešće u PLS, usmereno je za promociju košarke u kolicima, ali i sticanje igračkog iskustva, pre svega nas u u KKK „Nais”. Niko nije očekivao pobedu protiv naših sportskih prijatelja iz Apatina, ali smo napravili veliko iznenađenje i pobedili”, poručio je Dinić.

Trener i igrač KKK „Nais”, Miljan Hadžović, istakao je da su svi igrači dali svoj doprinos ovom istorijskom rezultatu.

„Košarka u kolicima je sportska igra, kolektivni je sport. Jedan, dva ili čak četiri igrača ne mogu sami da pobede. Svako je u mozaiku velikog iznenađenja i pobede nad sjajnom ekipom sa severa Bačke bio važan kamičak. I onaj koji je dao najviše poena, ali i ona rezerva koja je igrala dva minuta”, rekao je trener KKK „Nais”.

Foto: KKK Nais

KKK „Nais” ima odlične odnose sa KKK „Bijeljina” koji traju dvadesetak meseci. U KKK „Nais” ističu da su ugošćeni kao retko kada i da se u najvećem gradu Semberije osećaju „kao kod kuće”.

„KKK „Nais” je zahvalan svojim prijateljima iz KKK „Bijeljina” na odličnoj organizaciji, toplom prijemu, nezaboravnom gostoprimstvu, ali i lekciji na terenu”, rekao je predsednik KKK „Nais” Marko Aleksandrović.

Rezuzultati drugog vikenda PLS-a:

KKK „Bijeljina” – KKK „Nais” 43:28
KKK „Singidunum” – KKK „Dunav” 54:39
KKK „Nais” – KKK „Dunav” 37:36
KKK „Bijeljina „ – KKK „Singidunum” 46:57

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com