Kultura

Niški kontrabasista Nenad Vasilić dobija prestižnu nagradu!

Niški džez kontrabasista, kompozitor i aranžer Nenad Vasilić koji već dve decenije živi u Austriji,  nastupiće sa svojim trijom 26. avgusta u Tašmajdanskom parku u okviru festivala Todo Mundo. To je trenutak kada će mu World Music asocijacija Srbije uručiti prestižnu nagradu Vojin Mališa Draškoci.

„Velika mi je čast zato što sama nagrada nosi ime velikog kontrabasiste koji se zalagao za našu muziku i uopšte za širenje naše kulture na našim prostorima, a ne širenje tuđe kulture na našim prostorima. Utoliko mi je ta nagrada još draža i odsviraću u njegovu čast jednu pesmu koju je on vrlo često i rado svirao, koja se zove Cigančica i odsviraću je najverovatnije kao solo bas“, kazao je Vasilić za portal kultURA.

Svaki uspeh je moguć, ali uz puno rada i ulaganja, rekao je nedavno Vasilić za Niške Vesti. Njegovi koreni su u Nišu, rođen je u kući gde se sada nalazi  kafana „Vidovdan“, obožava Čair, završio je nižu i srednju Muzičku školu u Nišu, a zatim otišao na Muzičku akademiju u Grac. Danas živi u Beču, oženjen je, ima sina i ćerku i kaže da se od džez muzike može živeti, ne besno, ali skromno i normalno. Opširniji intervju sa Nenadom Vasilićem možete pročitati ovde.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com