Kultura

Niški Konstantin nastupa u Engleskoj

Vokalna grupa Konstantin iz Niša gostovaće u Engleskoj gde će održati pet koncerata.

Krajem septembra lane ova niška grupa održala je dva koncerta u Birmingemu i Koventriju gostujući na prvom festivalu Duhovne muzike u crkvi Lazarice u Birmingemu.

Foto: Voklana grupa Konstantin

Niški Konstantin je pozvan da održi pet koncerata od 4. do 10. februara u Londonu, Lesteru, Korbiju i Birmingemu gde će se predstaviti duhovnom pravoslavnom muzikom, srpskom i ruskom etno muzikom kao i popularnim evergrin numerama pop i rok muzike kako domaćih tako i stranih autora.

“Velika zahvalnost i pomoć na organizovanju ovih koncerata pripada parohiji crkve Lazarica u Birmingemu i svešteniku Nenadu Popoviću koji već nekoliko godina uspešno vodi ovu parohiju i zadužen je za organizovanje kulturnih dešavanja srpske dijaspore u Engleskoj”, rekao je Bojan Stanković za Niške Vesti.

Za put u Englesku, pakuje se jedanaest članova: Ivan Stojanović, Ilija Stojadinović, Dimitrije Pančić, Marko Milanović, Miodrag Perović, Miloš Gavrilović, Aleksandar Stefanović, Ivica Stojanović, Bojan Stanković, Mario Petrović, Dalibor Marković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com