Društvo

Niški guslari na 45. Saveznom festivalu srpskih guslara u Republici Srpskoj

Niško “Društvo guslara Ratko Pavlović Ćićko – Niš” predstavilo se na ovogodišnjem 45. Festivalu srpskih guslara koji je održan u istočnom Sarajevu 14. i 15. oktobra.

Na takmičenju najboljih guslara iz Republike Srpske, Crne Gore i Srbije, Niš je imao svog predstavnika Andriju Plavšića koji je u konkurenciji četrdeset učesnika zauzeo trideseto mesto.

Andrija Plavšić, “Društvo guslara Ratko Pavlović Ćićko – Niš”

Bitnije od samog plasmana je pojavljivanje na ovakvim manifestacijama koje na pravi način čuvaju i održavaju srpsku nacionalnu tradiciju i kulturu.

Razlog što je samo jedan niški guslar bio na ovom najvećem guslarskom takmičenju je što je više guslara iz Niša bilo sprečeno da učestvuje na festivalima koji su predstavljali kvalifikacije za ovu smotru najboljih srpskih guslara.

U očekivanju narednih festivala, niški guslari se pojavljuju redovno na guslarskim večerima i priredbama širom Srbije gde bi u narednim godinama imali više predstavnika na najvećim guslarskim smotrama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com