Politika

Niška skupština sutra zaseda poslednji put u 2021. godini

Skupština grada Niša sutra će zasedati poslednji put u ovoj godini, a na dnevnom redu će se naći pre svega programi rada javnih gradskih preduzeća i ustanova za 2021. godinu. Na dnevnom redu sutrašnjeg 19. po redu zasedanja je predlog odluke o izmenama budžeta grada Niša za 2021. godinu.

Rad niške Skupštine u ovoj godini obeležilo je svakako to što nije prihvaćen ni jedan predlog opozicionih odbornika za proširenje dnevnog reda. Predsednik niške Skupštine Boban Džunić (SNS) je za neprihvatanje predloga opozicionih odbornika navodio najrazličitije proceduralne razloge poput onih da je predlogu za proširenje dnevnom reda unet pogrešan datum, da je predlog upućen nepostojećoj službi i slično. Odbornici opozicione odborničke grupe “Niš, moj grad” su izmedju ostalog predlagali da Skupština grada donese odluku o osnivanju anketne komisije koja će ispitati dodelu socijalnih stanova u ulici Majakovaskog, kao i da kancelarija za lokalni ekonomski razvoj podnese izveštaj o radu za 2021. godinu. Odobrnici pomenute odborničke grupe su dva puta predlagali da se dnevni red proširi usvajanjem izveštaja o rekonstrukciji centralnog gradskog trga i mosta kod Tvrdjave, ali su oba puta njihovi predlozi odbijeni iz proceduralnih razloga.

Pretposlednje zasedanje niškog parlamenta, održano prošlog četvrtka, ostaće upamćeno po tome što je prvi put od konstituisanja Skupštine grada Niša u aktuelnom sazivu jedan odbornik Srpske napredne stranke bio protiv onoga za šta je glasala vladajuća većina. Odbornik Dragan Svetozarević glasao je protiv usvajanja bužeta za 2022. godinu zbog smanjenja para za sportske klubove sa ovogodišnjih 200 miliona na 148 miliona dinara. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ocenila je odbornik SNS-a ima pravo da glasa protiv odluke o budžetu, ali je izrazila žaljenje što je, kako je kazala, pročitao tekst koji nije njegov.

“Ja potpuno razumem gospodina Svetozarevića pošto je sportista. Žao mi je samo što neće da glasa za budžet jer je on ipak na listi SNS. Naravno, kod nas ne postoji jednoumlje i svako može da kaže i da izadje za govornicu, ali žao mi je samo što je čitao tekst verovatno ne njegov. Prepoznajem rukopise sportskih novinara”, izjavila je Sotirovski. Svetozarević, odbojkaški trener po profesiji, negirao je da je na zasedanju pročitao tekst koji je neko drugi pisao i rekao da ga je napisao “svojim prstima i na svom kompjuteru”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com