Društvo

Niška eparhija u nedelju i zvanično dobija novog vladiku

Niška eparhija u nedelju će I zvanično dobiti novog vladiku. Ustoličenje preosvećenog Episkopa Gospodina Arsenije, novoizabranog episkopa niškog obaviće se na Svetoj liturgiji u nedelju u 9 sati u Sabornom haramu u Nišu.

Episkop toplički i izabrani niški g. Arsenije Glavčić rođen je 10. marta 1978. godine u Vršcu. Školovao se najpre u Vršcu, a potom u Bogosloviji Svetog Save u Beogradu gde je završio i Pravoslavni bogoslovski fakultet. U toku studija dva puta je odlazio na usavršavanje ruskog jezika na Puškinovom institutu u Moskvi. Nakon fakulteta, odlazi na postdiplomske studije u Grčku gde magistrira na Bogoslovskom fakultetu Aristotelovog Univerziteta u Solunu, a ubrzo upisuje i doktorske studije.

2014. godine izabran je za Episkopa topličkog, vikara Patrijarha srpskog, a na ovogodišnjem redovnom majskom zasedanju Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske Pravoslavne Crkve izabran je za Episkopa niškog.

Ustoličenje Preosvećenog g. Arsenija u tron Episkopa niških biće obavljeno na svetoj arhijerejskoj Liturgiji 13. avgusta 2017. godine u Sabornom hramu Silaska Svetog Duha na Apostole u Nišu.

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close