Društvo

Niška Banja usred Melburna! Makedonac zasvirao, Srbin mu se pridružio pesmom i nastala je magija (VIDEO)

Divna slika stigla je u ove praznične dane iz Melburna. Srbin iz sveg glasa usred Melburna na centralnoj železničkoj stanici peva Nišku Banju dok ga na klaviru prati Makedonac. Može li lepše? Još zanimljivije je to da su se njih dvojica tu slučajno sreli.

U samom centru Melburna na glavnoj zeljezničkoj stanici nalazi se jedan stari klavir na kome prolaznici mogu da sviraju. To nije moglo da promakne darovitim ljudima kao što su Slobodan i Kristijan, a onda je nastala magija.

“Ja sam u prolazu čuo da odnekud dopire meni poznati ritam i melodija pesme “Niška Banja”. Neki mladi dečko je upravo svirao Nisku Banju ja sam zastao pored klavira i spontano zapevao “Mi Nišlije meraklije”. Kada smo završili pesmu tek sam tada upoznao momka, koji se zove Kristijan i iz Bitolja je, Makedonac, profesor klavira. Tako smo nas dvojica zapevali ono što najviše volimo, našu pesmu a u tome i uživali dok su nas prolaznici gledali i osmehivali se. Bilo je to divno iskustvo i još me drži euforija kada se setim kako je sve bilo spontano i lepo”, rekao je Slobodan Benđo za Niške Vesti, naš čovek koji godinama već živi i radi u Melburnu.

Ovo divno druženje će se nastaviti, dodaje Benđo jer je kako kaže Kristijan obećao da će doći na probu Benđo Akademije.

Akademija Benđo iz Melburna jedna je od najprofesionalnijih i najpoštovanijih igračkih ansambala srpske zajednice u Australiji. Redovno nastupaju na brojnim manifestacija koje organizuje naša zajednica, a pohvale za njihov rad i nastupe stižu sa svih meridijana.

Slobodan Benđo publici u Srbiji postao je poznat kada je uživo prenosio kolo koje su igrali Srbi ispred hotela gde je “zatočen” bio Novak Đoković pre dve godine, kada mu je zabranjeno da igra turnir u Melburnu. Benđo je svakodnevno izveštavao kako se naši ljudi okupljaju ispred hotela i daju podršku našem teniseru. Često je ispred hotela bilo pesme i igre kako bi ohrabrili Novaka da izdrži sve što mu se dešavalo u Melburnu te godine.

Ove godine kada je Novak ponovo bio u Melburnu sam Benđo i članovi njegovog ansambla pesmom i igrom davali su podršku našem asu tokom ovogodišnjeg turnira. Reklo bi se, Novak ima sigurnu, razigranu i raspevanu publiku koja će ga pratiti i na kraj sveta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com