U fokusu

Niška Banja treba da ima status TURISTIČKE OPŠTINE

Juče je u Niškoj Banji održan radni sastanak predsednika ove opštine, Dejana Jovanovića sa državnim sekretarom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivanom Bošnjakom i narodnom poslanicom Jelenom Žarić Kovačević. Na sastanku je bilo reči o dobijanju posebnog statusa turstičkih opština u Srbiji, među kojima bi bila i Niška Banja.

Na sastanku održanom u opštini Niška Banja, bilo je reči o posebnom statusu turističkih opština, koje za sada Ministarstvo ne prepoznaje kao takve.

Jovanović za Niške Vesti kaže da je to bio pripremni sastanak i da do dobijanja takvog statusa, koji bi Nišku, ali i Vranjsku banju izdvojio od ostalih opština, ima još dosta vremena.

“Ovo je bio sastanak na kome je definisano šta jedna turistička opština, koju za sada naš zakon ne prepoznaje, treba da ima. Što se tiče komunalnih stvari, mi bi smo bili Gradska opština kao i od sada, ali što se tiče turističkih projekata i vaučera u turizmu sagledavali bi se drugačije. To znači da se na nas ne bi isto gledalo kao na, recimo opštinu Crvnei krst ili Palilulu, jer se mi suštinski razlikujemo od tih opština. Sastanak je bio na nivou razmene ideja, jer je potrebno da se zakonom uvede novi pojam “turistička opština”. Znači opština bi bila i gradska i turistička”, rekao je Dejan Jovanović, prvi čovek Gradske opštine Niška Banja.   

Jovanović dodaje da je akcenat stavljen na potencijale koje bi ovakve opštine izdvojile u odnosu na druge opštine, sa ciljem unapređenja turizma, kako u odnosu na jedinice lokalne samouprave, tako i na Republiku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com