Društvo

Niška Banja dobila turističku tablu sa QR kodovima

Na centralnom šetalištu u Niškoj Banji postavljena je turističko-informativna tabla sa QR kodovima.

Mobilnim telefonima ili tablet računarima, aktivacijom QR koda gostima Niške Banje i lokalnom stanovništvu omogućeno je da na brz i moderan način, kakav se već primenjuje u svetskim metropolama, dobiju informacije o kulturno istorijskim spomenicima, hramovina i izletištima koji se nalaze u ovom turističkom mestu.

Foto: GO Niska Banja

Ovim kodom predstavljene su 33 lokacije: Ranohrišćanska grobnica, izvor Glavno vrelo, izvor Suva banja, izbor Banjica, vidikovac u Sićevu, likovna kolonija, izletište Potkapina, Etno muzej, Manastir Sv. Petke iverice i Etno muzej u Rautovu.

QR kod može da koristi svako ko ima mobilni telefon sa instaliranom aplikacijom koja skenira i čita QR kod. Potrebno je samo da pokrenete aplikaciju, skenirate kod i veoma brzo će vam se prikazati sadržaj koji je bio kodiran. Postoji mnogo Android aplikacija za skeniranje QR kod na Google Play marketu, slobodno možete izabrati bilo koju od njih.

Turističko-informativna tabla postavljena je u okviru projekta “Staze zdravlja i susreta – promocija turizma u regionu”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com