Sport

Nišava bez Lige šampiona: Uzalud iščekivali obećani novac

Prvaci Srbije u futsalu za gluve, fudbaleri Nišave iz Niša nisu otputovali u Španiju na Ligu šampiona jer im Fudbalski savez Srbije nije uplatio troškove puta i boravka na tom takmičenju, kazao je trener Sportskog udruženja Nišava Husein Nazifi.

Nazifi je kazao za da su se uplati nadali sve do minulog petka jer je subota bila poslednji dan kada su mogli da otputuju, pošto je takmičenje počelo 5. februara i trajaće do 11. februara u Gvadalahari blizu Madrida.

“Tokom proteklih meseci više puta sam bio u kontaktu sa predstavnicima Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije i od njih smo dobijali informacije da su nam Fudbalski savez Srbije i potpredsednik saveza Branislav Nedimović obećali da će uplatiti novac. Svaki put kada sam zvao, uveravali su me da će sve biti u redu, da će novac biti sigurno uplaćen”, rekao je Nazifi.

On je kazao da su se i mejlom obraćali potrpedsedniku Fudbalskog saveza Srbije i tražili novac, ali da odgovor nisu dobili.

“Čekali smo do petka da nam pošalju ugovor o donaciji, da ga potpišemo, pečatiramo i da nam uplate novac. Na žalost, to se nije dogodilo”, izjavio je Nazifi.

Prema njegovim rečima, zbog uveravanja da će sigurno dobiti novac, a reč je o 9.500 evra, on nije kao prethodna dva puta kada su putovali na Ligu šampiona pokrenuo akciju prikupljanja pomoći.

“Mi smo prvi put učestvovali na tom takmičenju 2015. godine u Španiji, a drugi put prošle godine u Geteoborgu u Švedskoj. Oba puta novac smo prikupili uz pomoć donatora i oba puta smo uplatili takoreći zadnjeg dana pred takmičenje”, izjavio je Nazifi.

Prema njegovim rečima, organizatori Lige šampiona su i ovog puta bili spremni da prihvate uplatu posle roka koji je važio za druge ekipe, a to je 15. januar.

“Znaju da mi, za razliku od ekipa iz drugih zemalja, imamo problem da obezbedimo novac za takmičenje”, kazao je Nazifi.

Dodao je da su u Ligi šampiona trebali da se nadmeću sa još 19 ekipa iz Španije, Holandije, Nemačke, Norveške, Mađarske, Italije, Rumunije, Engleske, Izraela, Azerbejdžana, Belgije, Francuske, Češke i Portugala.

Kako nisu otputovali, utakmice koje neće igrati biće registrovane službenim rezultatom od 5:0 za protivničke timove.

Svi smo veoma razočarani zbog neodlaska u na takmičenje. Trudili smo se, naporno trenirali svih proteklih meseci. Nismo dobili termin u hali, pa smo trenirali gde smo stigli na otvorenom, po kiši i po snegu. Na žalost, trud se nije isplatio i Nišava ne predstavlja Niš i Srbiju u Ligi šampiona”, istakao je Nazifi.

Fudbalski savez Srbije za sada nije odgovorio na pitanje zbog čega Sportsko udruženje Nišava nije dobilo novac za odlaza na Ligu šampiona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Dzabe cu dati komentar, kad ga necete objaviti ! Malo je reci- SRAMOTA ,od strane samozivnika …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com