Servisne

NIŠ ZA BADNJI DAN OSVANUO POD SNEGOM: Sve glavne saobraćajnice su prohodne

Ekipe zimske službe JKP „Mediana“ Badnji dan provode radno kako bi saobraćajnice u gradu očistile od snega koji je u toku prethodne noći počeo da pada. Prema rečima Dragoslava Pavlovića, direktora JKP „Mediana“, šest ekipa ovog preduzeća se nalaze na terunu od trenutka kada su se pojavile prve pahuljice, a na sobraćajnice je do 7 sati bačeno 78 tona soli.

„Sve ekipe su cele noći bile na terenu i čistile su saobraćajnice prvog i drugog prioriteta, odnono ulice u centru grada, trgove, bulevare i mostove“, kaže Pavlović. „Saobraj se u gradu odvija bez zastoja. Danas posebnu pažnju poklanjamo čišćenju saobraćajnica u blizini pravoslavnih hramova, kao i staza u parku Sveti Sava jer će u njihovim portama u popodnevnim satima biti puno sugrađana kada se budu lomile česnice“.

Pavlović dodaje da su se ekipama iz zimske službe pridružili i radnici čistoće.

„Oni već od ranih jutarnjih sati čiste pešačke prelaze i pešačke staze, a na terenu je negde oko 30 radnika. Zaduženi su i za pešačke zone“.

Pošto budu očišćene saobraćaknice prvog i drugog prelazi se na čišćenje uluca trečeg i četvrtog prioriteta koje će se čistiti u koncemtričnim krugovima počev od centra ka periferiji grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com