Društvo

Niš vratio 10 miliona evra teško dugovanje

Za prethodnih godinu dana Grad Niš vratio je 10 miliona evra dugovanja, tom tvrdnjom gradonačelnik Niša Darko Bulatović počeo je današnju sednicu Gradskog veća.

Na sednici su izneti rezultati rada gradonačelnika i članova veća, koji su svako ponaosob iznosili postignute rezultate iz svojih resora u prethodnih godinu dana.

Za poslednjih godinu dana imamo najbolje finansijske rezultate postignute u zadnjih 20 godina. Za 25% su smanjeni rashodi a za 15% su povećani prihodi”, rekao je Bulatović.

Stopirano je dačlje zaduživanje grada, povećani su prihodi a smanjeni rashodi i grad danas redovno izmiruje obaveze, kažu u veću.

Poseban akcenat dat je na investitorima koji su došli u Niš i na one sa kojima se tek pregovara.

Mihajlo Zdravković, gradski većnik resprno zadužen za privredu istakao je da je u prethodnih godinu dana rukovodstvo grada razgovaralo sa ukupno 33 investitora.

Traju pregovori sa osam novih investitora za ulaganje veće od 50 miliona evra, u toku je realizacija 13 što je u novcu više od 150 miliona evra a jedna investicija je potpuno završena i ona iznosi 10 miliona evra”, rekao je Zdravković.

Gradsko veće dalo je saglasnost da besplatne kartice za prevoz na desetak dana dobiju učesnici i volonteri letnjih kampova u gradu. Ukupno je reč o 345 učesnika za kampove NiFO Turizam, “Letnji univerzitet” kao i za volontere niškog JEZZ festivala.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com