Društvo

NIS ulaže 5 miliona dinara u realizaciju tri projekta iz Niša

U okviru programa „Zajednici zajedno 2018“ kompanija NIS podržala je ukupno 26 projekata čijom će se realizacijom značajno unaprediti kvalitet života i rada građana u 12 gradova i opština širom Srbije. Rezultati odabranih projekata objavljeni su na veb stranici http://zajednicizajedno.nis.eu, kao i na sajtovima lokalnih samouprava.

Kompanija je ove godine opredelila fond od 114,5 miliona dinara za realizaciju projekata od kapitalnog značaja za razvoj zajednica. I ove godine, NIS je podržao projekte čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života građana lokalnih zajednica. Odabrani projekti su iz oblasti obrazovanja, sporta, kulture, ekologije, javnog zdravlja i socijalne zaštite. U Nišu, podržana su tri projekta za čiju je realizaciju predviđeno ukupno 5 miliona dinara. Reč je o projektima kojima su konkurisali Dom zdravlja Niš, Narodno pozorište i Pozorište lutaka.

Odluku o prioritetnim oblastima definisali su predstavnici lokalnih samouprava, koji su pozivali ustanove i udruženja iz svojih gradova ili opština, koje se tim oblastima bave, da prijave projekte od dugoročnog značaja za razvoj njihove zajednice. Konačnu odluku o projektima koji su podržani, donela je komisija koju čine predstavnici kompanije NIS i 12 lokalnih zajednica.

Program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ jedan je od najznačajnijih projekata NIS-a koji se uspešno sprovodi već 10 godina u saradnji sa lokalnim zajednicama u Srbiji. Tokom tog perioda realizovano je preko 900 projekata vrednih više od milijardu dinara, a koji su značajno unapredili život građana u zajednicama u kojima kompanija posluje – Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej. Od ove godine programu se priključio i grad Požarevac, čime je NIS nastavio da proširuje krug partnerskih zajednica u Srbiji.

PROJEKTI KOJI SU PODRŽANI U NIŠU :

Dom zdravlja Niš 2.500.000,00 din.

Adaptacija prostorija zamenom prozora, podnih obloga, krečenjem prostorija i postavljanjem energetski efikasne rasvete u zdravstvenoj stanici Rasadnik Doma zdravlja Niš, u cilju unapređenja uslova rada i bezbednosti pacijenata i zaposlenih.

Narodno pozorište Niš 1.472.300,00 din.

Obnova podnih podloga ravnanjem i postavkom novih tepisona u unutrašnjosti zgrade Pozorišta sa ciljem unapređenja uslova rada i boravka u pozorištu.

Pozorište lutaka Niš 1.027.700,00 din.

Adaptacija 4 sanitarna čvora u prizemlju zgrade Pozorišta odnosno zamena sanitarne opreme i galanterije, vodovodnih i kanalizacionih instalacija u 4 predprostora, 7 kabina i 1 tuš kabina sa ciljem unapređenja higijenskih uslova za decu posetioce pozorišta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com