Sport

Niš – šahovska prestonica Evrope

Na upravo završenom Evropskom amaterskom prvenstvu u šahu  u hotelu „Tami Residence“, titulu šampiona Evrope osvojili su Pavle Ćirić i Anđela Dimitrijević, mladi šahisti iz našeg grada. Njih dvoje putovaće na Sardiniju aprila sledeće godine, gde ih čeka Svetsko amatersko prvenstvo.

Evropsko amatersko prvenstvo u šahu organizavali su Gradski šahovski savez Niša, u saradnji sa Šahovskim savezom Srbije,a pod pokroviteljstvom Evropske šahovske unije. Učestvovalo je preko 130 takmičara iz 19 šahovskih federacija.

“Zahvalnost svim učesnicima na fer i korektnoj borbi, pratiocima i trenerima, kao i sudijama na čelu sa francuskim međunarodnim sudijom IA Dominique Dervieux (654655), sve pohvale za fer i korektno suđenje idu i IA Dragan Živić (904740), FA Miroslav Raković (939994), FA Igor M Lukić (930601)”, navodi se u saopštenju Gradskog šahovskog saveza Niša.

U kategoriji do 1700 ELO prvo mesto i titulu šampiona Evrope osvojili su Pavle Ćirić i Anđela Dimitrijević, mladi šahisti iz našeg grada, dok je drugo mesto osvojio Alumert Orkun Efe iz Turske, a treći je bio Jovan Stevanović, takođe iz našeg grada.

U kategoriji od 1700 do 2000 ELO pobednik je Karaoglan Doruk iz Turske, dok su drugi i treći Stojković Zoran-Zoki iz Niša i Nagy Laszlo iz Nemačke.

U kategoriji od 2000 do 2300 ELO pobednik je Buyukasik Diyap iz Turske, drugo i treće mesto su osvojili šahisti iz našeg grada, FM Biljanić Ljubomir i Livaja Mario.

Gradski šahovski savez Niša se kao tehnički organizator potrudio da uz podršku grada obezbedi gostima maksimalan komfor – dobar smeštaj, odličnu salu za igru u hotelu Tami Residence u kojoj se održalo prvenstvo, obilazak grada u slobodno vreme i sve što je potrebno kako bi Niš pokazao da ima kapaciteta za organizaciju ovakvih događaja i, kako bi mu bio poveren i neki od budućih šampionata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com