Obrazovanje

Niš prvi put domaćin tradicionalnog seminara “Početak školske godine”

U Nišu se po prvi put ove godine organizuje CMN seminar posvećen početku školske godine. Seminar se redovno organizuje u Vrnjačkoj Banji, ali se ove godine održava u Nišu na inicijativu gradskog rukovodstva i okupio je čak 250 učesnika.

Trodnevni seminar “Početak školske godine 2021/22”, namenjen je pre svega, direktorima škola, vrtića, pomoćnicima, zamenicima direktora, praktično svima onima u prosvetnom lancu, ali i lokalnim samoupravama.

Кako će izgledati nova školska godina, kako će se sprovoditi javne nabavke za ekskurzije i koje su sve novine u obrazovanju, samo su neka od pitanja, na će koje učesnici dobiti precizan odgovor.

Prepuna sala niškog hotela “Tami” potvrđuje veliko interesovanje učesnika, kaže u ime domaćina Marija Ranđelović, posebno sada pred početak nove školske godine pod specifičnim uslovima, zbog pandemije virusa korona.

“Želimo potpuno spremni da uđemo u novu školsku godinu koja će biti puna izazova. Danas biti prosvetni radnik je veoma kompleksan posao. Pored toga što su prosvetni radnici predavači, oni su poslednjih dvadeset godina i programeri i metodičari, dijagnostičari, mnogo toga. a naročito u ovo doba pandemije, dobijaju i novu dimenziju. Ova konferencija uz podršku resornog ministra Branka Ručića i nesebično zalaganje gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, dolazi u pravo vreme”, kaže Ranđelović i dodaje, da konferenciji, pored “prosvetara” prisustvuju i predstavnici niških ustanova kulture, jer su po njoj te dve stvari neodvojive.

Prisutne učesnike je ispred Školske uprave Niš, pozdravio rukovodilac Predrag Nešović, predstavnici Ministarstva prosvete Miloš Blagojević, pomoćnik Ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja za srednje obrazovanje i obrazovanje i vaspitanje odraslih, Milan Pašić pomoćnik Ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i dr Marko Špiler CMN, predsednik Кomore javnih nabavki Srbije.

Кonferencija traje do utorka 31. avgusta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com