Društvo

Niš na leto dobija novu streljanu

U okviru kompleksa Sportskog centra Čair u toku su radovi na izgradnji nove streljane, koju će moći da koristite sportisti, ali i građani. Novi sportski objekat se gradi na površini od 2.000 kvadrata, a vrednost radova je 107 milona dinara od čega 40 miliona dinara finansira država, a 67 miliona grad.

Streljana bi trebalo da bude završena do leta, odnosno do juna. Ovog vikenda radove su obišli gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predstavnici KLERP-a.

”Ovo je jedan od skupljih sportskih objekata koje Grad gradi i očekujemo da do leta imamo kompletno završenu streljanu i stavljenu na raspolaganje, pre svega, sportistima, sportskom klubu, pripremama, takmičenjima i naravno građanima. Dinamika izgradnje se u potpunosti poštuje, radovi se odvijaju planiranim i utvrđenim procesom”, kaže gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Tako će Niš uskoro dobiti modernu streljanu, a sportisti koji su se decenijama sa najvećih svetskih takmičenja redovno vraćali sa medaljama, dobiće vrhunske uslove za treninge. Istovremeno, završetkom streljane u Čairu, Niš će dobiti mogućnost i da bude domaćin najvećih takmičenja u ovom sportu.

Projektom je predviđena adaptacija objekta sa dva nivoa, gde je na spratu predviđen prostor za izgradnju strelišta funkcionalno podeljen na streljanu za vazdušno oružje za minimum 20 mesta, prostoriju strelišta za finalno gađanje sa 12 mesta i prateće prostorije, prema pravilima Međunaroden sportske streljačke federacije.

Ovakav tip objekta, poštujući pravilnike Međunarodne sportske streljačke federacije će biti opremljen vrhunskom opremom u domenu obloga podova i zidova, osvetljenja, automatike i klimatizacije.

Deo projekta su toaleti i terasa za sunčanje koji opslužuju otvorene bazene čime se u velikoj meri upotpunjuje funkcionalnost objekta i doprinosi sanaciji i nadograđivanju sadržaja SC „Čair“.

U sklopu tog objekta predviđena je i izgradnja kuglane, ali kao komercijalnog sadržaja. Kuglana neće biti finansirana projektnim sredstvima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com