Društvo

Niš na Informatičkom putu svile

Predstavnici Ministarstva telekomunikacija predlažu da Niš bude grad koji će se u paru sa jednim Kineskim gradom uključiti u projekat pilot zone ekonomske saradnje u okviru Informatičkog puta svile.

Delegacija Srbije, koju predvodi sekretar u Ministarstvu telekomunikacija Tijana Matić boraviće u poseti Kini od 3. do 6. decembra. Tom prilikom razgovaraće o nastavku primene Memoranduma o Informatičkom putu svile.

Tatjana Matić podseća, da je prilikom posete kineske delegacije Beogradu, u septembru ove godine, dogovorena saradnja  u oblastima elektronske trgovine, logistike i razmene tržišnih informacija, “pametnih gradova” i onlajn turizma.

Delegaciju Srbije pored predstavnika Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i šefova Grupe za razvoj Digitalne agende i Odeljenja za regulativu, analizu i planiranje u oblasti informacionog društva činiće i pomoćnik gradonačelnika Niša Dragoslav Pavlović.

Delegacija će prilikom posete Kini posetiti distributivni centar kompanije “Alibaba”-“Sisi”- u sedištu grupe u Hangdžou i tom prilikom razgovarati o mogućnosti prisustva ove kompanije na našem tržištu.

Učestvovaće na konferenciji u Vuhuzenu sa temom “Razvoj digitalne ekonomije za otvorene i deljene pogodnosti-Izgradnja društva zajedničke budućnosti u sajber prostoru”, na forumu “Međunarodna saradnja na informatičkom putu svile”.

Planirani su i sastanci sa predstavnicima kompanije “Hauvej” i sa drugim predstavnicima privrednog sektora Kine, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine , turizma i telekomunikacija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com