Politika

„NIŠ, MOJ GRAD”: Ko su gradski funkcioneri koji bi da dobiju stan po povlašćenoj ceni?!?

Koalicija “Niš moj grad”, predala je zahtev za sazivanje hitne sednice Skupštine Grada Niša sa ciljem da se utvrdi ko su brojni politički funkcioneri i njihovi srodnici koji kroje sudbinu ovog grada, a koji bi da dobiju stan po povlašćenoj ceni u ulici Majakovski.

 

“Želimo da na jedan argumentovan, demokratski način raspravimo to na sednici niške Skupštine, da vidimo šta je ustvari Gradska stambena agencija, da li je to agencija koja radi socijalne stanove i to bi bilo opravdano ili je to agencija koja radi uz pomoć Grada sa infrastrukturom koja je besplatna, samim tim smanjena cena kvadrata koja više nije tržišna što u prevodu znači da nemaju pravo da se pojavljuju gradski funkcioneri, jer je Grad osnivač te stambene agencije. Cilj sazivanja hitne sednice je da svako ko je učestvovao u toj celoj priči ponese odgovornost za način koji je protivzakonit i kosi se sa Statutom Grada”, kažu odbornici odborničke grupe „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Oni kažu da su na vreme upozoravali na probleme u Gradskoj stambeoj agenciji i nelogično je da to preduzeće beleži gubitak od 20 miliona dinara, a sa druge strane otvara mogućnost za kupovinu stanova gradskim funkcionerima. Odbornici kažu i da ukoliko se ovo uspostavi kao tačno, taj konkurs mora biti poništen.

„Tražimo da se utvrdi svaka vrsta odgovornosti za one koji su se ogrešili o zakon i Statut Grada. Do skoro smo ubeđivani da se radi o socijalnim stanovima, a sada vlast govori da se radi o neprofitnim stanovima i stanovima koji potpomažu stanogradnju.”

Iz koalicije „Niš, moj grad” tvrde da su upozoravali da takva vrsta stanogradnje ne postoji nigde u svetu.

„Zašto bi poreski obaveznici finansirali takvu vrstu izgradnje gde se nekome daje šansa da po značajno povoljnijim uslovima bude privilegovan u odnosu na druge Nišlije koje teško žive”, zaključuju odbornici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Niš mnogo doprinosi rušenju trenutne vlasti. Obrazovna struktura katastrofalna a ponašanje osiono i nemoralno. Da je opozicija iole kvalitetnija, SNS u Nišu bi ostao na 16% interesno vezanih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com