Društvo

Niš izdvaja blizu 25 miliona za nove zelene površine i očuvanje postojećih

Za očuvanje i ozelenjavanje novih površina teritoriji grada Niša iz gradske kase će ove godine biti izdvojena 24,7 miliona dinara, a ovaj novac biće utrošen u skladu sa Programom unapređenja javnih zelenih površina.

Sekretar sekretarijata za zaštitu životne sredine Ivana Krstić istakla je da se kroz pomenuti program raditi pre svega orezivanje i seča starih stabala, formiraće se nove „žive ograde“ i novi drvoredi, a biće zasadjeno novo cveće u oko 700 žardinjera.

„Programom je predviđeno i ozelenjavanje prostora na Bubnju čija je površina oko dva hektara“, kazala je Krstić.

Ona je izjavila da će grad ove godine realizovati i poseban program koji se tiče očuvanja spomenika prirode i podsetila da je odlukom Skupštine grada sedam zaštićenih stabala proglašeno spomenicima prirode.

„Spomenici prirode su sada, izmedju ostalih zapis u Niškoj Banji, u Leskoviku, u Donjoj Trnavi u Novom Selu i Čukljeniku. Reč je o stablima hrasta lužnjaka koji nestaje na ovim prostorima“, izjavila je Krstić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com