Sport

Niš ima novog reprezentativca u boksu!

Filip Stanković, sin legendarnog niškog boksera Zorana Stankovića Trše, nastavlja da uspešno gradi svoju karijeru, a ovog puta otišao je korak dalje.

Nakon debija na međunarodnoj sceni u kojem je ostvario značajnu pobedu, Filip je dobio poziv u reprezentaciju Srbije, sa kojom se već uveliko priprema u Štipu za buduće okršaje.

Međunarodni bokserski turnir “Zlatni gong”, koji je protekle godine okupio rekordni broj takmičara, održaće se u Skoplju i to je prvi od dva izazova koji očekuje naše borce. Nakon toga sledi jubilarni 60. turnir “Zlatna rukavica” krajem novembra u beogradskoj Areni.

Ova dva turnira predstavljaće ujedno i kvalifikacije za Evropsko i Svetsko prvenstvo.

“Na osnovu dosadašnjih uspeha, kako u amaterskom tako i u profi ringu selektor Tomislav Antelj je prepoznao veliki potencijal u Filip Stankoviću i odlučio da mu uputi poziv u naš nacionalni tim. Velika je čast i za mene kao trenera a takođe i za klub, jer pored toga što Stanković ima samo 20 godina, dovoljan broj mečeva koji ima iza sebe preporučio ga je našem selektoru.”, istakao je Slobodan Kostić, trener boks kluba “Naissus” u kojem se na privremenom angažmanu nalazi ovaj niški bokser, inače član Fight kluba “Stanković”.

Čitavih  7 godina  Niš nije imao reprezentativca u ovoj borilačkoj veštini, a onda je Nina Stajković, članica boks kluba “Naissus”, početkom godine dobila poziv da u juniorskoj konkurenciji predstavlja našu zemlju. Sada je usledio poziv i Filipu Stankoviću u seniorskoj konkurenciji, što govori da niški boks definitivno ide uzlaznom putanjom i da ovi mladi ljudi, polako ali sigurno, ispisuju njegovu istoriju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com