Društvo

Niš dobitnik nagrade Ambasade Francuske

Niš dobitnik je nagrade Ambasade Francuske na konkursu „Ekoopština“ za projekat postavljanja štedljive javne rasvete.

Grad je dobitnik nagrade u kategoriji „Pametan grad – Javna rasveta“ koji je od stručnog žirija Ambasade Francuske ocenjen najvišim ocenama.

Ambasada Francuske dodelila je nagrade i u kategorijama: za zelene škole, održivo upravljanje komunalnim otpadom, energetsku efikasnost i održivo upravljanje vodama.

Naredne godine gradovi pobednici boraviće u Francuskoj gde će razmeniti iskustva sa tamošnjim gradovima i biti u prilici da razvijaju nova partnerstva.

“Ponosna sam na ovu nagradu jer su uspeli da nas prepoznaju u masi drugih gradova i opština u Srbiji. Jedan  veliki podstrek za sve nas što smo radili prethodnih godina kada je zaštita životne sredine u pitanju. Nagrada se zove “Smart city”, u prevodu “Pametan grad”, koju smo dobili za osvetljenje jer smo za kratko vreme uspeli da promenimo veliki broj sijalica na uličnom osvetljenju. Podsetiću vas da bi po projektu trebalo da se promeni nešto više od 23 000 sijalica, čime ćemo znatno uštedeti elektičnu energiju”, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Мора да се Французима допала кичерајска кинеска ЛЕД расвета која мења боје залепљена на мост- и која је рашчупана врло брзо…..
    Кел ноблес! Намештеница је баш била комифо уз адекватан унтехалтунг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com