Društvo

Niš dobija savetodavne usluge Simensa

Nemačka kompanija Simens u narednih pet godina pružaće besplatnu savetodavnu pomoć prilikom konkurisanja za projekte Gradu Nišu i niškim javnim preduzećima. Kompanija Simens planira da podrži razvoj grada Niša u oblasti energetike, saobraćaja i digitalizacije i informacionih tehnologija.

Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji sa generalnim direktorom Simensa potpisao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Na osnovu potpisanog Memoranduma Grad Niš i nemačka kompanija Simens će razmenjivati informacije o tehničko-tehnološkim trendovima u primeni inovativnih, energetskih efikasnih i pouzdanih proizvoda i rešenja za niška javna preduzeća, rečeno je prilikom potpisivanja Memoranduma u Gradskoj kući.

To znači da će u narednih pet godina stručnjaci Simensa savetovati preduzeća kako mogu da poprave stanje u pojedinim oblastima poslovanja u smislu troškova i energetske efikasnosti kako bi postala ekonomičnija, brža i kvalitetnija.

Njihova poslovna znanja prenosiće putem radionica za menadžment preduzeća i zajednički pronalaziti najbolja rešenja poslovanja.

„Poslednji put u Nišu sam bio pre deset godina i mogu da primetim da se vaš grad dosta razvio. Premijer mi je rekao da Srbiji ne treba naš novac već naše znanje i kompentencije koje možete da iskoristite za dalji razvoj grada. Ono što mi možemo da ponudimo je, kao što već radimo u Beogradu, da društveni sistemi i javna komunalna preduzeća unaprede poslovanje i da donosioci odluka u tim preduzećima imaju našu pomoć u oblasti industralizacije, elektrifikacije i digitalizacije“, rekao je generalni direktor Simensa, Udo Eichlinger.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je istakao da je strateški cilj Niša  da se razvija u oblasti infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja saradnja sa kompanijom Simens će blagotovorno uticati na uspeh i održivi urbani razvoj našeg grada.

„Verujem da ćemo zajedno uložiti razumne napore kako bismo proširili i unapredili sradnu na promeni inovativnih tehnoloških rešenja“, rekao je gradonačelnik.

Iz Simensa poručuju da očekuju uspešnu saradnju s obzirom na to da Niš napreduje i da ima dosta potencijala, posebno kvalitetne i obrazovne ljude koji će Simens tehnologiju znati da adekvatno primene u svom radu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com