Društvo

Niš dobija najveću streljanu u Srbiji!

Grad Niš će uskoro dobiti najmoderniju i najveću streljanu u Srbiji, a niški sportisti dobiće sve neophodne uslove za treninge. Izgradnja ovog objekta počela je oktobra meseca, a planira se da radovi budu završeni u aprilu naredne godine.

Imaćemo, ja mislim, najlepšu streljanu u državi, ali i najveću sa 45 streljačkih mesta” istakla je bivša reprezentativka i sadašnja predsednica Streljačkog kluba Niš, Lidija Mihajlović.

Streljana se gradi u kompleksu pored zatvorenih bazena u Čairu i koristiće, takođe, za potrebe regionalnog školskog streljačkog sporta u okviru sportskog rekreativnog centra “Čair”.

“Streljana je opremljena tako da je moguće organizovati i međunarodna takmičenja i takmičenja na državnom nivou, koja do sada Grad Niš nije mogao da organizuje” rekao je Dušan Radivojević iz KLER-a.

Projektom je predviđena adaptacija objekta na dva nivoa, a poštujući pravila Međunarodne streljačke federacije, biće opremljena vrhunskom opremom u vidu podova, zida, osvetljenja, automatike i klimatizacije.

“Vrednost ovog projekta je 108 miliona dinara, od čega država daje 40 miliona bespovratnih sredstava, a Grad finansira ostatak. Završetak radova je 180 dana i očekujemo da sve bude u roku.” istakao je gradonačelnik Darko Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com