Sport

Niš dobija košarkaško igralište vredno tri miliona dinara od novca sa Kupa „Radivoj Korać“

Pokazali smo kada se dogovorimo i kada imamo isti cilj možemo zejedno da uradimo važnu stvar, organizovali smo KUP „Radivoj Korać“, i pokazali da je Niš dobar domaćin. Nama to nije nasledno pravo, konkurisali smo, dobili smo ulogu domaćina a jedini uslov Niša bio je da  budemo transparentni u svemu, u prihodima, u rashodima i u razlici ali i da dogovorimo šta ćemo da radimo dalje, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je u Gradskoj kući sumirala rezultate posle održanog KUP-a, a sve to podelila je sa članovima organaizacionog tima.

Sumiranju  rezultata prisustvovao je  Zvonimir Stanković, predsednik Sportskog saveza, suorganizatora manifestacije kao i Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije pod čijem se patronatu takmičenje održalo.

„Grad je za organizatora KUP-a aplicirao sa 9 miliona dinara  iz gradskog budžeta. Od prodaje ulaznica zaradili smo 7 miliona i 771 hiljadu, dok smo od  marketinga, odnosno reklama, dobili smo 3,7 miliona. Ukupno je to 19,8 miliona dinara. Rashodi  za održavanje ovako važne manisfestacije su 11,8 miliona. Kotizacija je bila 1,6 miliona, a za obezbeđenje je  plaćeno za sve sportske manifestacije koje će Sportski savez organizovati sve do 31.decembra. Kada od prihoda oduzmemo rashod razlika je 8 miliona i 028 hiljada dinara“, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

Račun je pokazao da je prihod veći od rashoda, a Grad je odlučio i gde će novac koji se nalazi u razlici biti uložen.

 „Napravićemo košarkaški teren i to je prva stvar koju ćemo uraditi i koji će koštati oko 3 miliona dinara.Gde će se teren nalaziti odlučiće građani Niša. Od ovih para pomoći ćemo i košarkaškim klubovima iz Niša koji se takmiče  u seniorskom rangu jer ćemo im uplatiti polugodišnje članarine, a u pitanju je desetak muških košarkaških klubova, a iznos je milion dinara. Uložićemo i novac u podsticaj rada sa mladim košarkašima, saniraćemo zajedno  sa Sportskim savezom Niša košarkaške terene širom grada, sprovešćemo akciju  „Deca  vas mole, lopte u škole“ kojom ćemo obuhvatiti 20 osnovnih i srednjih škola u Nišu, a deo sredstava opredelićemo i za sanaciju sale u OŠ „Dušan Radović“, istakla je Sotirovski.

Grad je izdvojio još 3 miliona za ženski KUP koji će se održati u Nišu narednog vikenda, 11. i 12. februara. Razliku od tog takmičenja ćemo takođe opredeliti za članarine za ženske košarkaške klubove.

 „Na ovaj način smo postigli to da budemo potpuno otvoreni i transparentni jer samo tako možemo da pokjažemo šta smo mogli a šta nismo. I ovo smo uradili sa trećinom gledalaca u hali zbog kovida. Uspeli smo i da ne bude incidenata ni u hali ni na ulici, a ono što nismo uspeli sada ispravićemo iduće godine“, zaključila je Sotirovski.

Dušan Projović je prezadovoljan načinom na koji je KUP organizovan.

„Organizaocioni odbor je zajedno sa svim gradskim preduzećima dao punu podršku gradu u organizovanju KUP-a. Za mene je najači  utisak sa kupa bio izveštaj iz Ministarstva unutrašnjih poslova da za 4 dana nije bila ni jedna tuča pa ni jedan šamar. Opšti utisak je i da su navijači bodrili svoje ljubimce na sportski način“, kazao je Projović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com