Društvo

Marko već pretrčao 200 kilometara i odlučno nastavlja do Atine (VIDEO)

Za samo četiri dana Marko Nikolić koji je krenuo ka Atini kako bi pomogao lečenje malene Teodore Cvetanović iz Aleksinca, pretrčao je više od 200 kilometara.

“Umoran sam ali idem dalje, neću da posustanem ni za pedalj. Moram da uspem i znam da mogu”, kaže odlučno Marko Nikolić za Niške Vesti.

Dobro napreduje iako je imao mali problem kada se pojavio otok na nozi, za Niške Vesti kaže da otok danas već prolazi i on nastavlja dalje.

Foto: Marko Nikolić; lična arhiva

Za lečenje lečenje u inostranstvu potrebno je više od 50 hiljada evra, a marko je već prikupio 40 hiljada. Sve što se sakupi preko cifre od 50 ide na račun mladog niškog sportskog novinara Aleksandra Nikolića.

“Za samo četiri dana pretrčao sam više od 200 kilometara. Pojavio se otok na nozi, koji prolazi i ja moram da nastavim dalje”, siguran je ovaj motivacioni govornik.

Malena Teodora Cvetanović boluje od autoimune bolesti hemofagocitna linfo hitiocitoza (HLH). Ona  ima tek 16 meseci, a hemioterapiju prima već više od 40 nedelja.

“Sakupio sam 40 hiljada evra, a sve preko 50 koliko je potrebno za lečenje malene Teodore biće prebačeno na račun sportskog novinara Aleksandra Nikolića. Ja ću sigurno sakupiti više od 50”, kaže Marko za Niške Vesti.

On se trenutno nalazi u Makedoniji planira da deonicu od hiljadu kilometara pređe za dvadesetak dana, kaže najbitnije je da stigne i ispuni obećano jer će tako spasiti jedan život.

Na putu do Atine Marku će pomagati prijatelji Vladan Zdravković i Stanislava Petrović.

Foto: Marko Nikolić; lična arhiva

Marko svakodnevno napreduje i prelaze stotine kilometara a njegov poduhvat mogu da prate svi preko njegovog Instagram profila.

Foto: Marko Nikolić; privatna arhiva

NAČIN DA POMOGNETE – ODMAH

Slanjem SMS poruke sa brojem 494 na 3030 (Fondacija Budi human)

Dinarski: 160-503248-40;

Devizni: 00-540-0002662.2

IBAN broj: RS35160005400002662262

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Marko se nada da će biti sakupljeno dovoljno novca za lečenje male Teodore, ako bude prikupljeno više sredstva će biti usmerena za lečenje mladog sportskog novinara  Aleksandra Nikolića iz Niša.

Marko nije posustao ni kada ga je na putu zatekla kiša, na taj način ovaj hrabri čovek pokazuje jačunu svoje volje.

Bravo Marko, srećno dalje!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com